5 Mayıs 2013 Pazar

KIYMALI NİŞASTALI POĞAÇA







Hamuru için

3 su bardağı un
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı ılık süt 
2 yumurta ( 1 yumurta sarısı üzerine)
1 çay bardağı zeytinyağ
1 paket  DR.Oetker kuru maya
tuz
su


Harcı için

200 kıyma 
1 orta boy patates rendesi
2 soğan
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber


Yapılışı

Hazırlığa iç harcımızdan başlıyoruz. Tavamıza  az sıvı yağ koyup soğanları kavuruyoruz. Sonra 
kıymayı , beş on dakika sonra patates rendesini ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Hazır olduğunda 
tuz ,karabiber atıp karıştırıyor ve kapatıyoruz.İlk sıcaklığından sonra maydanozlarımızı ilave ediyoruz.

Hamuru için un ve nişasta bir karıştırma kapında harmanlanır.Ortası açılır,maya ılık sütle kabartılır.Maya kabarınca bir yumurta sarısını ayırdığımız kalan yumurtaları , zeytinyağı ilave ederiz. Ilık su ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlarız. Mayalanmaya bırakırız. 

Mayalanan hamurdan arzu ettiğiniz büyüklükte bezeler alıp ,harcı içine koyup kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış180 derece  fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun...

Not: İç harcındaki patates rendesi tercih edilmeyebilir. Kıymayı tutması ,iç harcının yumuşak olmasını
sağlaması nedeniyle tercih ediyorum.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder