29 Mayıs 2013 Çarşamba

Portakallı Kek




Malzemeler
3 yumurta
200 gr yumuşak tereyağı
7 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Yapılışı
Yumurta, tereyağı ve şeker iyice çırpılır. Sonra un ve kabartma tozu ilave edilir. Aromalarını yitirmesinler diye portakal kabuğu rendesi ve vanilya şekeri en son eklenir. 170 derece fırında pişirilir. Kek fırından çıkınca soğumaya bırakılır. Soğumuş olan kekin üzerine taze sıkılmış portakal suyu dökülür. Üzeri Hindistan cevizi ile süslenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder