13 Mayıs 2013 Pazartesi

Vişneli Kek

Malzemeler
3  yumurta
7 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı un
3/4 margarin yada tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri

Üzeri için
1 kase vişne 
Yapılışı
Yumurta , oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağ ve şeker iyice çırpılır. Un , kabartma tozu, vanilya şekeri ilave edilir. Suyu süzülmüş olan 1 kase vişne kekin üzerine serpilir. Vişne , marketlerin derin dondurucularından alınabileceği gibi ,
komposto olarak  ev de hazırlanabilir.  Önemli olan vişnelerin suyu iyice süzülmelidir. 160 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder