11 Mayıs 2013 Cumartesi

Yoğurtlu Tavuk Çorbası




Malzemesi 

1 tavuk göğüs eti
6,5 su bardağı su
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
 1 yumurta sarı
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı pul biber
tuz
limon suyu veya sirke


Yapılışı

Göğüs eti 6 su bardağı su ile haşlanır. Tavuk eti yumuşayınca ,etler kevgirle alınır ve tel tel ayrılır.Tekrar tavuk suyuna ilave edilip kaynamaya bırakılır. Un , yoğurt, yumurta sarısı , sarımsak ve kalan yarım  bardak su ile iyice çırpılır. Kaynamakta olan tavuk suyuna yavaş yavaş ilave edilir. 10-15 dakika daha kaynatılır.
Tereyağını bir tavada kızdırıp ,pul biberi ekleyin ve çorbanın üzerine dökün. Bu çorbada yoğurt kullanıldığından tadı biraz ekşi oluyor.Yeterli gelmezse limon suyu veya sirke ile tadını artırabilirsiniz. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder