11 Aralık 2013 Çarşamba

Annemin Tarifiyle Karnıyarık


                               
Malzemeler

6 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
3 adet domates(3 yemek kaşığı domates sosu)
300 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
tuz,karabiber
yeterince zeytinyağı
2 su bardağı su

Üzerini süslemek için
Domates ve yeşil biber

Hazırlanışı
  • Patlıcanlar soyulur,yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir.
  • Sonra ortalarından bir şeritle kesilir.
  • Patlıcanların tüm yüzeyine zeytinyağı sürülür, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızartılır.
  • Diğer yanda kıyma ve soğanlar kavrulur.Domates, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilip,pişirilir.
  • Fırında kızarmış olan patlıcanların içine hazırlanan harç doldurulur .Karnıyarıkların üzerine dilimlenmiş domates ve yeşil biber konulur.
  • 2 su bardağı su ilave edilerek,15-20 dakika fırınlanır.
  • Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder