Malzemeler
6 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
3 adet domates(3 yemek kaşığı domates sosu)
300 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
tuz,karabiber
yeterince zeytinyağı
2 su bardağı su
Üzerini süslemek için
Domates ve yeşil biber
Hazırlanışı
- Patlıcanlar soyulur,yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir.
- Sonra ortalarından bir şeritle kesilir.
- Patlıcanların tüm yüzeyine zeytinyağı sürülür, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızartılır.
- Diğer yanda kıyma ve soğanlar kavrulur.Domates, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilip,pişirilir.
- Fırında kızarmış olan patlıcanların içine hazırlanan harç doldurulur .Karnıyarıkların üzerine dilimlenmiş domates ve yeşil biber konulur.
- 2 su bardağı su ilave edilerek,15-20 dakika fırınlanır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder