14 Aralık 2013 Cumartesi

Kış Salatası


                                                    

Malzemeler

  • 1 küçük boy karnıbahar
  • 8 adet taze soğan
  • 1 kase ince doğranmış kırmızı lahana
  • 1 kase ince doğarmış beyaz lahana 
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1,5 adet limon 
  • Tuz,karabiber,sumak(arzuya göre)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı


Hazırlanışı

  • Karnıbahar 3-5 dakika haşlanır.
  • Taze soğan ve maydanoz doğuranın. Doğranmış lahanalar ile karıştırılır.
  • Karnıbahar hoşlandıktan sonra tüm malzemeler harmanlanır.
  • Baharat,limon ve zeytinyağı ile tatlandırılır. 
  • Servis edilir. Afiyet olsun.
Not: Kırmızı lahana limon suyu ile birleşince pembe renk bir sos oluşur. Bu rengi karnıbahar hemen içine çeker. Salatanızı servisten önce hazırladığınızda salatanın ve sosunun rengi pembe olur


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder