30 Ocak 2014 Perşembe

DÜĞME KURABİYE


                                                    


     Malzemeler

   125 gr tereyağı veya margarin   
   1 yumurta 
   1 su bardağı sıvı yağ
   1 çay bardağı şeker
   1 adet kabartma tozu
   1 adet vanilya şekeri
   Alabildiği kadar un

    Üzeri için karışım

   2 yemek kaşığı pudra şekeri
   2 yemek kaşığı tarçın

      Hazırlanışı
  1. Tereyağı oda sıcaklığında yumuşayınca, tüm malzemeler karıştırılır.
  2.  Kurabiye hamuru elde edilince minik minik şekiller verilir.
  3. 170 derce önceden ısıtılmış fırında 15  dakika pişirilir.
  4. Tarçın,pudra şekeri karışımı hazırlanır.
  5. Fırından çıkar çıkmaz kurabiyelerin üzerine bu karışım elenir.
  6. Afiyet olsun ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder