10 Şubat 2014 Pazartesi

Anne Kurabiyesi


                                                   

Malzemeler
  • 250 gr Tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • Arzu edilirse bir limon kabuğu rendesi
  • Alabildiğince un.
Hazırlanışı
  • Tereyağ oda sıcaklığında yumuşatılır.
  • Tereyağı, yumurta, sıvı yağ ve pudra şekeri krema haline getirilir. 
  • Limon kabuğu rendesi, kabartma tozu,pudra şekeri ve un ilave edilerek kurabiye hamuru elde edilir.
  • Şekil verilip, 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder