6 Mart 2014 Perşembe

Fındıklı Üçgenler



                                                 


Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 100 gr şeker
  • 100 gr tereyağ veya margarin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 yemek kaşığı su
  • 225 gr un
Harcı için
  • 150 gr tereyağ
  • 150 gr toz şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 3 yemek kaşığı su
  • 100 gr çekilmiş fındık
  • 200 gr file(rendelenmiş) fındık
  • 3 yemek kaşığı kayısı marmeladı
Üzeri için
  • Kuvertür çikolata

Hazırlanışı
  • Hamur için tüm malzemeler karıştırma kabında ,mikserin yoğurma aparatlarıyla yoğurulur.
  • 30*40cm lik dikdörtgen bir tepsiye yağlı kağıt konulur, hamur tepsiye alınır.
  • Hamurun üzerine 3 yemek kaşığı kayısı marmeladı sürülür.
  • Diğer tarafta harç için tereyağ, toz şeker, vanilya şekeri ve su bir tencerede yavaş yavaş ısıtılır,tereyağ ve şeker eriyince iki çeşit olan fındıklar bu karışıma ilave edilir.Soğumaya bırakılır.
  • Hazır olan harcı hamurun üzerine yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirilir.
  • Kek soğuyunca üçgen şekilde kesilir.
  • Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolata sos dökülür.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder