Malzemeler
- 1 yumurta
- 100 gr şeker
- 100 gr tereyağ veya margarin
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 yemek kaşığı su
- 225 gr un
Harcı için
- 150 gr tereyağ
- 150 gr toz şeker
- 2 paket vanilya şekeri
- 3 yemek kaşığı su
- 100 gr çekilmiş fındık
- 200 gr file(rendelenmiş) fındık
- 3 yemek kaşığı kayısı marmeladı
Üzeri için
- Kuvertür çikolata
Hazırlanışı
- Hamur için tüm malzemeler karıştırma kabında ,mikserin yoğurma aparatlarıyla yoğurulur.
- 30*40cm lik dikdörtgen bir tepsiye yağlı kağıt konulur, hamur tepsiye alınır.
- Hamurun üzerine 3 yemek kaşığı kayısı marmeladı sürülür.
- Diğer tarafta harç için tereyağ, toz şeker, vanilya şekeri ve su bir tencerede yavaş yavaş ısıtılır,tereyağ ve şeker eriyince iki çeşit olan fındıklar bu karışıma ilave edilir.Soğumaya bırakılır.
- Hazır olan harcı hamurun üzerine yayılır.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirilir.
- Kek soğuyunca üçgen şekilde kesilir.
- Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolata sos dökülür.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder