25 Mart 2014 Salı

Karnabahar Mücveri


Malzemeler
1 adet küçük karnabahar
1 adet soğan
2 yumurta
6 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
yeterince tuz, karabiber
zeytinyağı
Yapılışı

  •     Karnabaharlar yıkanır, parçalarına ayrılır.        
  •     Sonra karnabaharlar, maydanoz ve soğan ince ince kıyılır.
  •     Sebzelerin içine yumurta,un, süt ve baharatları ilave edilir.
  •     Karışım ince bir tabaka halinde, az yağlı teflon tavaya yayılır.
  •     Kısık ateşte alt üst pembeleşinceye kadar pişirilir.
  •     Yoğurtla servis edilir.
  •     Afiyet olsun....                                                                       


Karnabaharın faydalarını uzmanlar anlata anlata bitiremiyorlar.Faydalı birde kokusu olmasaydı,daha çok mutfaklarda tercih edilebilirdi. Benim bu tarifimde karnabaharlar haşlanmıyor.Omlet gibi pişirildiğinden, çocuklarımıza sebze yedirmenin farklı bir yolu olduğunu düşünüyorum.

                                             
   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder