19 Mart 2014 Çarşamba

Kış Sebzeli ve Kıymalı Makarna

Lahana ve karnabahar çok da sevilmeyen kış sebzelerinden olup,bazı mutfaklara hiç girmez. Çünkü pişme esnasında oluşan kokular, çocuklarımıza itici gelir.  Bu sebze hoş olmayan kokusuyla nasıl lezzetli olabilir ki ? sorusuyla yemeyi reddederler. Bu gibi  durumları yaşamamak için soslar ve çorbalar anneleri kurtarır. Karışık kullanılan sebzeleri kokuları ayırt edilmez. Dilerim sizler için de bu tarifim pratik bir alternatif olur...



                  

                                Malzemeler
  • 250 gr makarna
  • 1 adet küçük soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet   orta boy havuç
  • 1 parça karnabahar
  • 1 avuç ince kıyılmış beyaz lahana
  • 100 gr kıyma
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • yeterince tuz , karabiber
  • zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
                                 Hazırlanışı
  • Makarnalar bol suda haşlanır.
  • Diğer yanda kıyma kavrulur.
  • Sırayla soğan ve sarımsak, domates sosu, havuç rendesi, lahana ve karnabahar ilave edilir.
  • Orta ateşte tüm malzemeler hafif kavrulur.Sıcak su ilave edilerek 10 dakika pişirilir.
  • Sos suyunu  çok çekmeden, haşlanmış makarna ile karıştırılır.
  • Sıcak servis edilir.
  • Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder