25 Mart 2014 Salı

Patates Oturtma




Malzemeler
6 adet orta boy patates
2 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
300 gr kıyma
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası 
3 yemek kaşığı domates sosu
tuz,karabiber
zeytinyağı

Üzeri için 
domates,biber

Yapılışı
Soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur, kıyma ilave edilir.
 Kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur.
Sonra domates sosu ve ince kıyılmış maydanoz karışıma eklenir.  Tuz ve karabiberle tatlandırılır.
Patatesler soyulur,yıkanır. 
Halka halka parmak kalınlığında dilimlenir.
Fırın kabına dizilir.
Hazırladığımız kıymalı sos patateslerin üzerine yayılır.
2  bardağı salçalı sıcak su ilave edilip 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Pişmeye yakın üzerine domates dilimleri veya biberler dizilir.
Sıcak servis edilir.
Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder