Kek için Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çeviz içi
- 1,5 su bardağı un
- 10 incir
- 1 paket kabartma tozu
Krema için Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 çorba kaşığı tepeleme un
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket krem şanti
Yapılışı
- İncirler bir saat kadar ılık suyun içinde bekletilir, yumuşatılır. Sonra kare kare doğranır.
- Diğer yanda çırpma kabında yumurta ve toz şeker iyice çırpılır. Çeviz içi, incir, un ve kabartma tozu ilave edilir. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Soğumaya bırakılır.
- Kek soğuyunca kare kare kesilir.
- Kremanın hazırlanması için süt tencere boşaltılır,un ve toz şeker ilave edilerek muhallebi kıvamında pişirilir. Tereyağ ve vanilya şekeri ilave edilip soğumaya bırakılır.
- Krema soğuyunca, kremaya bir paket krem şanti toz karışım katılıp 3 dakika çırpılır.
- Kare kare kestiğimiz kekin üzerine muhallebi dökülür.
- Bu tatlıyı mümkünse bir gün buzdolabında bekletin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder