30 Nisan 2014 Çarşamba

Muhallebili İncir Tatlısı


                       

       Kek için Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çeviz içi
  • 1,5 su bardağı un
  • 10 incir
  • 1 paket kabartma tozu

     Krema için Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı tepeleme un
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket krem şanti
    Yapılışı
 
  • İncirler bir saat kadar ılık suyun içinde bekletilir, yumuşatılır. Sonra kare kare doğranır.
  • Diğer yanda çırpma kabında yumurta ve  toz şeker iyice çırpılır. Çeviz içi,  incir, un ve kabartma tozu ilave edilir. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Soğumaya bırakılır.
  • Kek soğuyunca kare kare kesilir.
  • Kremanın hazırlanması için süt tencere boşaltılır,un ve toz şeker ilave edilerek muhallebi kıvamında pişirilir. Tereyağ ve vanilya şekeri ilave edilip soğumaya bırakılır.
  • Krema soğuyunca, kremaya bir paket krem şanti toz karışım katılıp 3 dakika çırpılır.
  • Kare kare kestiğimiz kekin üzerine muhallebi dökülür.
  • Bu tatlıyı mümkünse bir gün buzdolabında bekletin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder