9 Haziran 2014 Pazartesi

Enginar Salatası


                       

Malzemeler

4 adet enginar 
6 dal maydanoz
6 dal dereotu
yeterince limon suyu
tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Süslemek için yeşil ve siyah zeytin

Hazırlanışı

  • Enginarlar bol suda haşlanır, yumuşayınca soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan enginarlar küp küp doğranır.
  • Maydanoz ve dereotu yıkanıp,ayıklanır ve ince ince doğranır.
  • Zeytinyağı ve limon suyu bir kasede iyice çırpılır ve soğuyan enginarların üzerine dökülür.
  • Maydanoz, dereotu ve zeytinlerle süslenir.
  • Afiyet olsun.
Hatırlatma: Enginar haşlandığında bile kararan bir sebzedir. Bu salatayı servisten saatler önce hazırlamanız durumunda,limon suyuyla buluşan enginarların renginin tekrar açıldığını göreceksiniz.
Son derece sağlıklı olan bu sebzeyi salata olarak da et yemeklerinizin yanında sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder