13 Kasım 2014 Perşembe

Midye Mantar Sote

       
                     


                    Malzemeler

      1 kilo midye mantar
      3 yemek kaşığı tereyağı
      2 orta boy kuru soğan
      Tuz....


                     Yapılışı
  • Midye şeklinde üst üste olan mantarlar tek tek ayrılır, temizlenir ve doğranır.
  • Kuru soğan küp küp doğradığımız kuru soğan tereyağında  hafifce sotelenir ve mantar ilave edilip, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • Tuz ilave edilip, ocaktan alınır.
  • Afiyet olsun...  
   

         Not: Mantarların yıkanıp yıkanmaması kişiye göre değişiyor. Ben özel sebze fırçasıyla temizleyip bir sudan geçirmeyi tercih ediyorum. Mantar çok kolay su çeken bir sebze olduğu için suda bekletmiyorum..  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder