Malzemeler
1 kilo Elma
80 ml su
2 adet vanilya çubuğu
2 adet Tarçın çubuğu
1/2 Limon
2 yemek kaşığı Toz şeker
Hazırlanışı
- Elmalar yıkanır, soyulur, dörde bölünür, çekirdekleri ayıklanır.
- Su, şeker, vanilya ve tarçın çubuğu ile kaynatılır.
- Elmalar küçük küçük doğranır. Kaynayan suya ilave edilir. Kısık ateşte 15-20 dakika kaynatılır.
- Limon suyu ilave edilir ve ateşten alınır.
- Karışımın içindeki vanilya ve tarçın çubuğu çıkarılır. Blender ile püre haline getirilir.
- Elma püresini hava almayan bir kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz.
- Elma püresini vanilyalı bir sos, vanilyalı dondurma veya krep ile tüketebilirsiniz.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder