15 Şubat 2015 Pazar

Elma puresi


                                  

Malzemeler

1 kilo Elma
80 ml su
2 adet vanilya çubuğu
2 adet Tarçın çubuğu
1/2 Limon
2 yemek kaşığı Toz şeker

Hazırlanışı
  1. Elmalar yıkanır, soyulur, dörde bölünür, çekirdekleri ayıklanır. 
  2. Su, şeker, vanilya ve tarçın çubuğu ile kaynatılır.
  3. Elmalar küçük küçük doğranır. Kaynayan suya ilave edilir. Kısık ateşte 15-20 dakika kaynatılır.
  4. Limon suyu ilave edilir ve ateşten alınır.
  5. Karışımın içindeki vanilya ve tarçın çubuğu çıkarılır. Blender ile püre haline getirilir.
  6. Elma püresini hava almayan bir kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz.
  7. Elma püresini vanilyalı bir sos, vanilyalı dondurma veya krep ile tüketebilirsiniz.
  8. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder